Kontakt Autosentrum Vestfold

Lars-Wivestad.jpg
Lars M. Wivestad
Daglig leder 
portretter-10.jpg
Thor Stavnar
Forretningsutvikler  
Ellen-Gilbert.jpg
Ellen Gilbert
Kundemottager  
Bjørn Arne Syversten
Verksmester  
Kaia Linnerud
Kundemottager/butikk  
Bjoern-Falleth.jpg
Bjørn Falleth
Kundemottager/delelager ansvarlig  
Jannicke-Heidemstroem.jpg
Jannicke Sandvik
Selger  
Ole-J-Markussen.jpg
Ole J. Markussen
selger 
file-3.jpeg
Terje Pettersen
Selger  

Kontakt Autosentrum Telemark

Trond-Johnsen.jpg
Trond Johnsen
Daglig leder 
Anett.jpg
Anett Jensen
Butikkansvarlig - Markedskoordinator 
Geir-Soerensen.jpg
Geir Sørensen
Ettermarkedsansvarlig 
Ken-Willy-Roeberg.png
Ken-Willy Røberg
Selger 
Darius_DUBININKAS.jpg
Darius Dubininkas
Servicetekniker  

Send oss dine spørsmål

Chat via Facebook

Bobil- og vogneventyr i Vestfold:

Fra gründer til gaselle på fem år

Å ha kremmerånd, å like jobben sin og å ha med seg gode folk, er oppskriften på å bli gaselle, skal vi tro seriegründer Lars Wivestad.

Gasellene er Norges raskest voksende og mest vellykkede bedrifter. Autosentrum Norge AS har hatt en eventyrlig utvikling siden starten i 2014, og ble kåret til Gaselle av Dagens Næringsliv i 2018.

I januar er det fem år siden Lars Martin Wivestad etablerte Autosentrum Norge AS, og det var tilfeldig at det ble caravanbransjen for den erfarne kremmeren.

Ville tilbake til handel

-Grunnen til at jeg startet opp, var at jeg ønsket å ha mer å gjøre. Jeg hadde drevet med detaljhandel tidligere, men hadde solgt butikkene. Nå drev jeg mest med eiendom, og kjente at jeg ville tilbake til detaljhandel. Kjøp og salg hver eneste dag er viktig for meg. Når du driver med eiendom, er det lenger mellom hver handel, og da blir ikke dagen så spennende. For meg er det viktig å være kremmer hver dag.

Wivestad er tidligere gründer av dekk-kjeden Dekk1, og drev med dekk i 20 år.

Lars Wivestad startet opp Autosentrum Norge for fem år siden. Savnet etter detaljhandel og å være kremmer ble for stort for den tidligere dekkgründeren. -Dette hadde ikke vært mulig uten dyktige ansatte, sier Lars.

18 år og butikkeier
-Jeg startet for meg selv da jeg var 18 år. Jeg jobbet i en dekkbutikk, men den gikk ikke så bra, og det var snakk om at den skulle legges ned. Jeg syntes det var en dårlig ide, for da ville jeg miste jobben min. Da jeg fikk tilbud om å kjøpe butikken, slo jeg til, og slik var jeg i gang. Det gikk bra, og etter hvert hadde jeg sju dekkbutikker. På et tidspunkt var vi tre personer som slo oss sammen og dannet Dekk 1. Da vi solgte i 2009, var kjeden blitt til 50 butikker. Jeg ble igjen i tre år før jeg ga meg, og tok deretter et friår før jeg hoppet inn i caravanbransjen.

Gode folk og å være på ballen
-Hva har gjort at Autosentrum har lykkes, slik du ser det?
-Det viktigste er at vi har hatt med oss bra folk. Vi har hatt gode ansatte fra dag en. Dessuten har vi gode produkter og veldig bra beliggenhet. For å lykkes er det også nødvendig å være på ballen og følge opp fra morgen til kveld. Så har det også vært medvind i bransjen - vi startet på riktig tidspunkt. Målet nå er fortsatt vekst, men ikke så høy som den har vært. Det er litt voksesmerter med å gå fra null til der vi er i dag. Derfor kan det være lurt å ta en pust i bakken og få rutinene og systemene i orden før vi går til videre vekst. 
 
Autosentrum Norge ble gasellebedrift i 2018. Forhandleren av bobiler og campingvogner er også Fiat Professional Partner og har bilverksted på 1000 kvm. I avdelingen i Holmestrand er det 12 fast ansatte og 3-4 på deltid.
Det er viktig å like jobben
-Hvordan er en typisk arbeidsdag for deg?
-Jeg er på jobb 24/7, 365 dager i uken, så det er ikke noe skille mellom jobb og annet. Jeg arbeider hele tida, det blir også en hobby. Det viktige er å like jobben sin. For meg er det moro å skape noe: skape bedrift og skape arbeidsplasser – å se resultater av det du gjør. 

Folk vil ha utstyr
-Hvordan er markedet i bobil- og caravanbransjen nå?
-Over hele landet har vognsalget har gått litt ned og stabilisert seg der. Vi selger mest små kjørevogner. De større vognene går det mindre av, da kjøper folk heller en brukt bobil. Når det gjelder bobil, så ønsker folk luksus og mye utstyr. De vil ikke nødvendigvis ha større bobiler, men de stiller høyere krav til interiøret og ønsker alle fasiliteter. 85-90 % av kundene våre er i en to timers radius fra Holmestrand, men vi kan oppleve at folk kommer langveisfra hvis de er ute etter noe spesifikt som vi har, sier Wivestad.

Forventer normalvekst, men er rigget for mer
For å bli gaselle, må man minst ha doblet omsetningen på fire år, ha vokst og hatt positivt resultat hvert år. Autosentrum har forsert de første krevende driftsårene med glans, og blitt gaselle.
 -Det å være gaselle er ikke noe jeg går og tenker på hver dag. Men det er selvsagt veldig moro, og jeg takker de ansatte for at vi har nådd målene våre. Det kan være vanskelig å få samme vekst framover, men jeg har tro på mer normalvekst. Når det er sagt, er vi er rigget for en omsetning på 300 millioner, altså en dobling. Vi har kjøpt naboeiendommen, og har kapasitet og mulighet til å utvide hvis markedet er der. Og så er det også slik at det er de som er best i bransjen som vil vinne, sier Wivestad.
Hvordan vil du feriere?
Aktuelt