Kontakt Solid Import AS

Kontakt Autosentrum Telemark

Trond-Johnsen.jpg
Trond Johnsen
Daglig leder 
Anett.jpg
Anett Jensen
Butikkansvarlig - Markedskoordinator 
Geir-Soerensen.jpg
Geir Sørensen
Ettermarkedsansvarlig 
Ken-Willy-Roeberg.png
Ken-Willy Røberg
Selger 
Darius_DUBININKAS.jpg
Darius Dubininkas
Servicetekniker  

Kontakt Autosentrum Vestfold

Lars-Wivestad.jpg
Lars M. Wivestad
Daglig leder 
portretter-10.jpg
Thor Stavnar
Forretningsutvikler  
Ellen-Gilbert.jpg
Ellen Gilbert
Kundemottager  
Bjørn Arne Syversten
Verksmester  
Kaia Linnerud
Kundemottager/butikk  
Bjoern-Falleth.jpg
Bjørn Falleth
Kundemottager/delelager ansvarlig  
Jannicke-Heidemstroem.jpg
Jannicke Sandvik
Selger  
Ole-J-Markussen.jpg
Ole J. Markussen
selger 
file-3.jpeg
Terje Pettersen
Selger  

Send oss dine spørsmål

Chat via Facebook

Odd Heggelund leder foreningen for norske Laika-venner.

Laikas norske venner:

Bobil med egen fanklubb

I Norge er det en gruppe mennesker med spesiell forkjærlighet for Laika bobiler. Nå er de samlet i den norske Laika-klubben.

–  For noen av medlemmene er det nok en forkjærlighet som gjelder både bobilene og Italia hvor Laika ble etablert for 50 år siden, sier Odd Heggelund, leder for den norske Laika «fanklubben».

Romvesen på fire
Nyhetsbildet i 1964 var dominert av at Sovjetunionen hadde klart å sende et levende vesen ut i rommet: Løsbikkja Laika. Laika hadde gjennomgått spesialtrening som trolig var alt annet enn dyrevennlig, men beviste at det var mulig å overleve en oppskyting og være i rommet.
Visjonen
Historien fascinerte grunnleggeren av den italienske caravan produsenten, Giovan Battista Moscardini. Han mente Laika ga menneskeheten nye dimensjoner og det ble hans visjon for å utvikle campingvogner og senere bobiler. Logoen ble en rød mynde med vinger.

Luke for jakt
Det første produktet var en meget spesiell campingvogn for to. En luke i taket gjenspeilet produsentens store interesse for fuglejakt. Vogna fikk navnet 500 og var så lett at selv en liten Fiat 500 kunne trekke den.
Luksusbiler
I dag produseres solide bobiler i luksusklassen. Prisene er på rundt 1.5 millioner kroner. Laika har kapitalsterke Hymer i ryggen og for noen år siden kom toppmodellen Rexosline som ifølge produsenten er det ypperste av italiensk design. – Jeg har selv solgt Laika-bobiler og ble forespurt fra produsenten om å gå i bresjen for en norsk Laikaklubb. I år har vi også vært og besøkt den nye Laika-fabrikken forteller Odd Heggelund.

Sosialt bobilsamvær
Det er ingen forutsetning at du selv eier en Laika, men du bør
ha stor sans for bobilene og merket. Klubben er en interesseorganisasjon for eiere av Laika bobiler og andre med en spesiell interesse for Laika bobiler. Her handler det om både å dele erfaringer og skape sosialt samvær med felles aktiviteter. Så langt teller klubbene 22 medlemmer og er sterkt voksende.
Solide
– Det jeg liker godt ved disse bobilene er at de er så solide og godt skrudd sammen, forteller Heggelund som kjøpte seg en annen bobil kort tid før han ble forespurt om å lede Laika-klubbene i Norge. Men drømmen er å skaffe seg en Laika etter hvert-

Kjempetro på Laika
Mens venneklubben skal spre kjennskap og kunnskap om Laika skal Kroken Caravan på Åndalsnes øke salget i Norge som ny generalagent for Laika.
– Vi har kjempetro på Laika. De bygger veldig gode produkter for Skandinavia med blant annet sentralvarme og god isolasjon. Nå har de også bygget en ny fabrikk som er en av Europas mest moderne i sitt slag, forteller Tor Grüner, general manager i Kroken Caravan Import på Åndalsnes.
Fakta om LAIKA:
Produseres i Italia. Fabrikken har 250 ansatte, og har nylig åpnet en helt ny fabrikk til 40 mill. Euro. 
Med den nye fabrikken vil produksjonen økes fra 1.500 til ca. 4.500 enheter per år.
Aktuelt